Kocakulak ( Hengel ) Tarifi


Bugün kocakulak yapmayı planladım. Bazı yörelerde Hengel, Hingel, Kulak hamur mantısı gibi ismler alan bu mantı, en kolay yapılan hamur işlerinden biri. Bende bugün kocakulak mantısı tarifi paylaşmak istedim. Önce malzeme listemi vereyim.


Malzemeler:

* 2 Su bardağı un
* 1 Yumurta
* 1 Tatlı kaşığı tuz
* Su
İç Harcı için: 1 Soğanı rendeleyin, 200gr. kıyma, tuz, pul biber, maydonoz hepsini katıp yoğrun dolabakaldırın dinlensin.

Yapılışı:

Sert bir hamur yoğurun, 45 dakika dinlendirin. Sonra 2 pezi yapın. Peziyi açın büyük kareler şeklinde kesip, önceden hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyup üçken katlayın. Agzını çatalla veya parmaklarınızla  bastırıp kapatabilirsiniz. Kapadığınız mantılarınızı, suda haşlayın. mantılarınız suyun üzerinde yüzmeye başladıysa pişmiş demektir. Kevgirle pişenleri alın, servis tabağına koyun. Üzerine yağda kırmızı biber sos yapıp dökün. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun...

Etiketler: kocakulak, mantı, hingel, hingel nedir, hingel nasıl yapılır, hingel tarifi



0 Response to "Kocakulak ( Hengel ) Tarifi"

Yorum Gönder

Kahvaltılık Tarifler

Tüm Yazılarım

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı